mag. Mitja Surina

Magister športnih in gibalnih znanosti, diplomant Akademije za manualno terapijo, tuinolog, manualni terapevt trigger točk, Bownov terapevt, NLP Master coach.

S terapevtskim delom je začel med leti 2007 in 2010, ko je bil zaposlen kot športni terapevt v zasebnem športno-rehabilitacijskem centru v Avstriji. Med leti 2010 in 2018 je delal na oddelku za fizioterapijo v Termah Krka v Strunjanu kot terapevt po poškodbah in operacijah lokomotornega sistema. Leta 2018 je kot manualni in športni terapevt s samostojno prakso začel v Medicinskem centru Šalara v Kopru, kjer dela še danes. Je tudi predavatelj na Akademiji za manualno terapijo v Ljubljani. Neprestano izpopolnjevanje na strokovnih seminarjih mu omogoča nadaljnji razvoj in osebno rast.

Po šolanju na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani je zaključil magistrski študij iz športnih in gibalnih znanosti na Inštitutu za šport v Gradcu (Avstrija), nato pa še študij manualne terapije na Akademiji za manualno terapijo. Med leti 2011 in 2017 je deloval kot strokovni sodelavec in terapevt ženske rokometne ekipe (Ž.U.R.D.) Koper, v sezoni 2013/14 pa je sodeloval tudi s košarkarji KK Portorož. Med leti 2018 in 2021 je delal z jadralkama olimpijskega razreda 470 Tino Mrak in Veroniko Macarol.

Pri svojem delu išče vzroke za težave pri posamezniku, kar je osnova za uspešno terapevtsko delo in dolgoročnega odpravljanja bolečin. Odlikujeta ga bogato teoretično in praktično znanje s področja terapevtskega dela.

Mitja Surina vodi tečaje športne masaže in klasične masaže v Kopru.