24Avg

NasvetNaredite sami nekaj za svoje zdravje

Dopolnilna metoda za spomladansko čiščenje telesa in duha – masaža izboljšuje splošno počutje – klasična masaža je enostavna in zelo učinkovita tehnika, primerna tudi za tiste, ki nimajo medicinskega predznanja..

V naravi je pomlad čas, ko se celotno stvarstvo ponovno rojeva in obnavlja. Tudi ljudje občutimo ta novi zagon, ki ga nosi pomlad s seboj. Novi in vzneseni načrti, nove ljubezni, čas za shujševalne diete, spomladansko čiščenje stanovanj… in prečiščenje telesa in duha.

Slednje je veliko bolj pomembno, kot se zavedamo, saj nas onesnaženi življenjski pogoji, v katerih živimo, izredno izčrpujejo. Spomladi izčrpanost občutimo še bolj, zato je to tudi pravi čas, da storimo nekaj zase, tako da se prečistimo in odstranimo nagomilane strupe iz telesa.

Načini, s katerimi se bomo lotili spomladanskega čiščenja telesa, so  različne diete, post, sprehod na svežem zraku, sončenje, telovadba in masaža.

V času čiščenja telesa je zelo pomembno, kaj in koliko jemo. Primerna hrana v ta namen je sveže sadje, zelenjava, sadni in zelenjavni sokovi, zelenjavne juhe. Ta hrana se namreč zelo lahko prebavi, kar omogoča telesu, da vso energijo usmeri v čiščenje in obnavljanje telesa. Hkrati pa je rastlinska hrana živi vir energije.

S postom še dodatno pospešimo proces razstrupljanja telesa. Lahko ga opravljamo z vodo ali s sadnimi oz. zelenjavnimi sokovi, traja naj do 7 dni.

Gibanje na svežem zraku v mestih zelo pogrešamo. Vsaj v času spomladanskega čiščenja telesa si vzemite čas za sprehod po gozdu ali travniku vsak dan. Bogato se vam bo obrestovalo. Pri tem pa se ne skrivajte pred soncem, saj je le-to vir življenja za vsa živa bitja na zemlji.

Zmerna telovadba vsaj trikrat na teden bo telo in duha okrepila, pognala po žilah kri, občutek šibkosti bo izginil.

V času čiščenja telesa in duha je pomembna tudi sprostitev in duševni mir. To pa lahko dosežemo z masažo, ki pospeši kroženje energije po telesu in olajšuje sprostitev.

Vemo, da je gladenje domače živali sproščujoče in znižuje krvni tlak.

Veliko bolj učinkovit in preprost je dotik sočloveka, ki ga v današnjem času potrošništva in hitenja za denarjem vsi pogrešamo. Premalo se zavedamo, da ima gladenje človeka enak, ali še boljši  učinek kot gladenje živali, tako za tistega, ki daje, kot tudi za  tistega, ki sprejema.

Klasična masaža je masaža celega telesa. Učinki masaže so fizične in psihološke narave. Z masažo vplivamo na kožo, na skeletne mišice, na cirkulacijo krvi, na tok limfe, na sklepe in obsklepne mišice, na podkožno maščobno tkivo, na živčni sistem in na duševno počutje.

Klasična masaža je zaradi svoje enostavnosti primerna za vsako družino. Ker ima malo kontraindikacij, jo lahko uporabljate na vseh članih družine, od otrok pa do starejših ljudi, lahko pa jim tudi posredujete svoje na novo osvojeno znanje.